
DAGELIJKSE KOP CACAO

• Gebruik 20 – 28 gram Cacao
• Hoeveelheid water (naar smaak); tussen de 175 – 225 ml
• Evt. toevoegingen naar keuze/smaak, sweet or spicy.
• Alternatief: gebruik opgeschuimde plantaardige melk (bijv. amandelmelk of havermelk) i.p.v. water.

HOE KLAAR TE MAKEN?
• Gebruik een zwaar mes om je blok Cacao in kleine stukjes te hakken/snijden.
• Weeg je Cacao af en hak het zo fijn mogelijk.
• Kokend water is niet aanbevolen, gebruik water net warm genoeg om een vinger in te houden. Rond de 70°C is top!
• Voor een meer gladde samenstelling met een mooie schuimlaag meng in een blender.
Je kunt ook een (elektrische) melkopschuimer gebruiken voor een fijne schuimlaag.
• Heb je geen blender, meng dan de Cacao met een beetje water tot een gladde pasta. Daarna al roerend de rest van het water er bij gieten.
• Naar keuze kun je zoetstoffen of kruiden toevoegen. Dit heeft geen invloed op de energieë van de Cacao.
CEREMONIELE KOP CACAO

• Gebruik je 42,5 gram Cacao
• Hoeveelheid water (naar smaak); tussen de 250 – 350 ml
• Je lichaam neemt de Cacao beter op door een mespuntje cayenne peper toe te voegen.
• Evt. toevoegingen naar keuze/smaak, sweet or spicy.
